10 întrebări pe care le poți adresa experților prezenți la Transylvania Awards pentru a-ți valida ideea de business

Înainte de a investi timp și resurse materiale într-un startup, e important să îți iei toate măsurile de precauție și să te asiguri că șansele tale de reușită sunt cât mai mari. Nu există modalități care să îți garanteze succesul în afaceri, însă ochiul format al unui expert ar putea detecta mai ușor un business cu potențial.

La Transylvania Awards, sesiunea The Angels, adresată celor care vor să demareze afaceri noi, aduce pe scenă reprezentanți ai marilor companii, ai acceleratoarelor de business și investitori din țară și străini, capabili din punct de vedere profesional să valideze ideile bune de afaceri și să le demonteze pe cele sortite eșecului. Iată ce întrebări le poți adresa între 6 și 7 septembrie, pentru a verifica dacă ideea ta de startup este una care poate face, cu adevărat, diferența:

1. Ce potențial de a rezolva problema are soluția oferită de mine?

Indiferent dacă vorbim despre servicii sau despre produse, o afacere nouă are menirea de a rezolva o problemă. Cu siguranță, tu ai identificat-o înaintea momentului în care ți-ai pus ideile pe hârtie, însă validarea suplimentară, venită de la experți, poate fi întotdeauna de ajutor. Aceștia îți vor putea oferi răspunsuri în cunoștință de cauză cu privire la nevoile publicului să rezolve această problemă și vor fi, totodată, capabili să argumenteze un răspuns negativ.

2. Care sunt punctele slabe ale acestei idei de business?

O analiză SWOT te poate ajuta să găsești câteva răspunsuri în acest sens, însă, în absența unei priviri de ansamblu, nu vei găsi toate răspunsurile. Persoanele avizate în domeniul afacerilor vor identifica cu ușurință potențialele probleme sau acele caracteristici ale produselor sau ale serviciilor care pot fi îmbunătățite.

3. Cum este această soluție, în comparație cu altele deja prezente pe piață?

Investitorii și reprezentanții acceleratoarelor sunt întotdeauna la curent cu ceea ce se întâmplă în piața actuală. Aceștia vor ști să îți spună cine sunt competitorii tăi, ce calități îi fac puternici în piață, dar și care sunt caracteristicile soluției tale care pot fi exploatate pentru a te ridica deasupra lor.

4. Cum au fost experiențele cu produsele sau serviciile similare?

În orice companie mare există cel puțin un expert pe nișa de testare. Acceleratoarele și investitorii au, de asemenea, echipe de testeri pentru diferite produse și servicii care ajung în vizorul lor. Experiențele personale ale acestora cu potențialii tăi competitori îți pot fi de ajutor atât în identificarea calităților și a minusurilor ideii tale, dar și în ceea ce privește brandingul și focusul de promovare pentru startup-ul tău.

5.  Soluția prezentată ar putea genera noi probleme pentru public?

Această întrebare nu te va ajuta doar să îți dai seama dacă ideea ta de business este una necesară sau nu, dar și să îți faci un plan de perspectivă pentru viitorul companiei tale. Pe de o parte, ar fi ideal pentru public ca soluția ta să nu genereze alte probleme sau nevoi, însă, din punct de vedere al oportunităților de creștere în viitor, răspunsul la această întrebare te poate ajuta să găsești soluții adiționale sau să îți îmbunătățești, progresiv, produsul sau serviciul furnizat.

6. Care este cea mai importantă calitate/caracteristică a soluției?

Experții îți vor putea furniza informații pe care nu le cunoști dacă adresezi această întrebare, deoarece, oricât de mult research ai face, există produse sau servicii similare sau care răspund aceleiași nevoi de care nu poți afla cu o simplă căutare pe Google. În plus, experții nu se vor limita la piața locală, regională sau națională, ci și la cea internațională, așa că îți pot oferi un overview la care, în alt context, nu ai avea acces atât de ușor.

7. Ce beneficii poate oferi soluția și pentru cine?

Oricât de atent ți-ai fi schițat planul de afaceri și descris publicul țintă, lipsa experienței în business te poate face să nu vezi toate oportunitățile. Reprezentanții companiilor mari, ai acceleratoarelor și investitorii te pot ajuta în acest sens și îți pot trasa direcții noi de acțiune pentru produsul sau serviciul pe care îl oferi.

8. Cum s-ar schimba viața oamenilor dacă ar avea această soluție?

Scopul tău este să aduci plus valoare în viața utilizatorilor, așa că este important să privești beneficiile din toate unghiurile și perspectivele. Acest răspuns te poate ajuta și să îmbunătățești soluția oferită, să-i descoperi noi oportunități de utilizare sau, dimpotrivă, să te limitezi la o caracteristică importantă și să mizezi pe simplitate și funcționalitate.

9. Dacă soluția ar fi disponibilă astăzi, ar fi cumpărată?

Publicul este uneori imprevizibil sau prea puțin receptiv la apariția unor produse și a unor servicii noi. Însă asta nu înseamnă că nu există niște tipare după care acționează și pe care oamenii de afaceri experimentați le cunosc și le folosesc pentru a valida potențialul unui startup.

10. De ce și cum ar putea fi această soluție recomandată?

Mizează pe răspunsurile din perspectivă personală ale experților atunci când adresezi această întrebare. Dacă soluția ta răspunde, într-adevăr, unei probleme cu care se confruntă suficienți oameni încât să o transforme într-o afacere profitabilă, cunoscătorii au cunoștințe în rândul acelui public și îți pot furniza idei de promovare și de targetare.

Tehnologia modernă și comunicarea facilă oferă în prezent beneficii de care startup-urile deceniilor trecute nu au beneficiat. De la testarea ideilor printr-un poll pe LinkedIn la verificarea acestora cu ajutorul unor tooluri mai complexe, poți face o mulțime de lucruri pentru a-ți confirma sau anula intențiile. Cu toate astea, o astfel de evaluare superficială nu îți poate oferi toate răspunsurile. Iar de la verificările preliminare la validarea avizată a unei idei de business este cale lungă. Tocmai de aceea, e important să bifezi pe propria „to do list” evenimente precum Transylvania Awards și să interacționezi direct cu experții din domeniul afacerilor.

Sursă foto: Shutterstock