Dacă vă ghidați după o prezentare în format fizic este esențial să nu citiți de pe foaie, ci doar să vă inspirați din când în când. Ideal este să vorbiți cât de deschis posibil, cu mult curaj și avânt.
Dacă vă încurcați la un moment dat, o luați de la capăt. Important este să nu intrați în panică. Este important să păstrați contact vizual cu publicul, de fapt acesta este un punct forte la care trebuie să lucrați îndelung.
De asemenea, nu uitați să gesticulați în timp ce vorbiți și mai mult, să aveți o ținută potrivită urcării pe scenă. Totul este important și la birou când prezentați un bussiness în timpul unei ședințe, în fața celorlați colegi.
4 sfaturi pentru un discurs genial
1. Râsul
Dacă te-ai uitat la filme până acum, de obicei se spune că un discurs bun este cel care începe cu o glumă, o anecdotă, ceva care să destindă atmosfera și să arate că speakerul este versatil. Este esențial ca oamenii să râdă, asta îi va face să te placă instant.
2. Originalitate
Fiecare discurs trebuie să fie original și personal pentru ca oamenii să se conecteze cu personalitatea speakerului. Cei mai mulți oameni iau asta în glumă, dar de fapt originalitatea este ingredientul care face discursul unic și plăcut. Când nu ai inspirație, relaxează-te puțin pe superbet aplicatie și te vei umple de idei.
3. Poveste
Toți oamenii vor să audă o poveste. Ne plac poveștile chiar adulți fiind și asta nu se va schimba prea curând. Creează o poveste, iar oamenii vor fi absorbiți, toți ochii și urechile vor fi pe tine.
4. Exemple
Este bine să înveți de la cei mai buni în domeniu. Maeștrii există în orice domeniu și o simplă întrebare nu strică. Oamenii vor fi încântați că vrei să înveți de la ei și îți vor oferi cel mai bun sfat pe care ți-l pot da. Nu ezita să pui întrebări!